Maserati Grecale Forum banner
41 - 60 of 135 Posts
Mam mojego Grecale od 3 tygodni i obudziłem się z całkowicie rozładowanym akumulatorem. Musiałem go odholować do serwisu samochodowego i poinformowano mnie, że mieli 4 inne Grecale w warsztacie z tym samym problemem. Jest teraz w warsztacie od 1 tygodnia. To takie frustrujące mieć nowy samochód, a w ciągu 3 tygodni jest w warsztacie. Maserati naprawdę musi rozwiązać ten problem lub wycofać ten pojazd z rynku, dopóki nie zostanie naprawiony i zacząć zwracać ludziom pieniądze. Tak smutno, bo to naprawdę ładny samochód.
Mój Grecale był w warsztacie dwa razy w ciągu pierwszych 3 tygodni z tym samym problemem. Za każdym razem był holowany z rozładowanym akumulatorem. Podczas pierwszej wizyty w serwisie naładowano akumulator i przeprowadzono aktualizacje oprogramowania. Po zakończeniu uznali, że samochód jest gotowy do jazdy. Jeździłem samochodem przez 3 dni i znowu padł. Za drugim razem samochód był w warsztacie przez 5 dni i po współpracy z Maserati Engineering ustalili, że samochód potrzebuje nowego, ulepszonego "High Output Battery". Mam samochód z powrotem od 3 tygodni i nie miałem żadnych problemów. Trzymam kciuki, żeby rozwiązali Twój problem.

Mam swojego Grecale od 3 tygodni i obudziłem się z całkowicie rozładowanym akumulatorem. Musiałem go odholować do serwisu samochodowego i poinformowano mnie, że mają 4 inne Grecale w warsztacie z tym samym problemem. Jest teraz w warsztacie od 1 tygodnia. To takie frustrujące mieć nowy samochód, a w ciągu 3 tygodni jest w warsztacie. Maserati naprawdę musi rozwiązać ten problem lub wycofać ten pojazd z rynku, dopóki nie zostanie naprawiony i zacząć zwracać ludziom pieniądze. Tak smutno, bo to naprawdę ładny samochód.
Witaj,
Naprawdę rozumiemy Twoją frustrację związaną z nowym samochodem. Chcielibyśmy pomóc Ci w każdy możliwy sposób. Jeśli potrzebujesz dodatkowej pomocy, gdy Twój pojazd jest w naprawie, skontaktuj się z nami poprzez wiadomość prywatną.
Sylwia
Maserati Cares

Kupiliśmy 2023 Grecale Modena około 6 tygodni temu i jutro będzie 2. raz holowany do dealera w ciągu ostatnich 2 tygodni. Moja żona jest już tym zmęczona, ponieważ zamieniliśmy ładne Stelvio na ten samochód.
Cześć wszystkim, właśnie otrzymałem mojego grecale i niestety muszę go często uruchamiać, ponieważ gaśnie z dnia na dzień co kilka dni. Dostaję również kontrolkę awarii baterii połączenia SOS na desce rozdzielczej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Wszelkie wskazówki byłyby bardzo mile widziane!
Jutro będzie 2. raz w ciągu 2 tygodni, kiedy nasz 6-tygodniowy Grecale Modena jest martwy i jest holowany do dealera w St. Louis, aby spróbować rozwiązać problem. Zamieniliśmy naprawdę ładne Alpha Romeo Stelvio na ten samochód.

Gdzie zostawiasz klucz na noc? Nasz też padał i trzeba było go odpalić z kabli. Zaczęliśmy wkładać klucz do domu zamiast do uchwytu na kubek i problem zniknął.

Kupiliśmy 2023 Grecale Modena około 6 tygodni temu i jutro będzie to drugi raz, kiedy zostanie odholowany do dealera w ciągu ostatnich 2 tygodni. Moja żona jest już tym zmęczona, ponieważ zamieniliśmy ładnego Stelvio na ten samochód. Jutro będzie drugi raz w ciągu 2 tygodni, kiedy nasz 6-tygodniowy Grecale Modena jest martwy i jest holowany do dealera w St. Louis, aby spróbować rozwiązać problem. Zamieniliśmy naprawdę ładnego Alpha Romeo Stelvio na ten samochód.

Zgadzam się. Po tym, jak pierwszego ranka, kiedy mieliśmy naszego nowego Grecale w garażu, mieliśmy zaskakująco rozładowany akumulator, przenieśliśmy umiejscowienie naszego pilota z dala od pojazdu, gdy nie był używany. Po zrobieniu tego nie mieliśmy już żadnego innego incydentu z rozładowanym akumulatorem.

Czy zbliżasz się do skrzyżowania? Mój tak robi, gdy jest to kamera na czerwonym świetle
Mój też tak robi przy kamerze na czerwonym świetle. Pewnego razu mój samochód wydał werbalne ostrzeżenie mówiące coś w stylu ostrzeżenia o kamerze na czerwonym świetle lub coś w tym rodzaju. Wydał to ostrzeżenie tylko raz i nie wiem dlaczego to zrobił i nigdy się to już nie powtórzyło.

Mam mojego Grecale 2023 od 1 miesiąca. Już raz mi się zepsuł bez żadnego wyjaśnienia.
Witaj SirAndrew,

Chcemy wyrazić naszą empatię i zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w zaspokajanie Twoich potrzeb. Skontaktuj się z lokalnym autoryzowanym dealerem, aby zlecić ocenę swojego samochodu. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, skontaktuj się z nami. Znajdź najbliższego dealera Maserati | Maserati USA

Naudia
Maserati Cares

Kupiliśmy Grecale Modena 2023 około 6 tygodni temu i jutro po raz drugi w ciągu ostatnich 2 tygodni zostanie odholowany do dealera. Moja żona jest już tym zmęczona, ponieważ w zamian za ten samochód oddaliśmy ładnego Stelvio. Jutro po raz drugi w ciągu 2 tygodni nasz 6-tygodniowy Grecale Modena będzie martwy i zostanie odholowany do dealera w St. Louis, aby spróbować rozwiązać problem. W zamian za ten samochód oddaliśmy naprawdę ładne Alpha Romeo Stelvio.
Witaj catvmaps,

Pozwól, że zacznę od stwierdzenia, że cenimy Cię jako klienta i żałujemy Twoich doświadczeń. Cieszymy się, że Twój samochód jest u dealera i możemy zapewnić, że będą niestrudzenie pracować nad rozwiązaniem Twoich problemów. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, skontaktuj się z nami. Dziękuję.

Naudia
Maserati Cares

Witaj SirAndrew,

Chcemy wyrazić naszą empatię i zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w zaspokajanie Twoich potrzeb. Skontaktuj się z lokalnym autoryzowanym dealerem, aby ocenić swój samochód. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, skontaktuj się z nami ponownie. Znajdź najbliższego dealera Maserati | Maserati USA

Naudia
Maserati Cares
Teraz w sklepie. Dam wszystkim znać o wyniku. Daisy wiedziała, że to taki problem, zanim dostała samochód. Zdecydowanie wziąłbym coś innego.

Witajcie wszyscy
Otrzymałem właśnie mojego grecale i niestety muszę go często uruchamiać, ponieważ co kilka dni gaśnie na noc. Dostaję również kontrolkę awarii baterii połączenia SOS na desce rozdzielczej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Wszelkie wskazówki byłyby bardzo mile widziane!
3 miesiące temu dostaliśmy Grecale 2023. Miesiąc temu bateria była całkowicie rozładowana, dealer wymienił baterię, a bateria rozładowała się dziś rano i jest w serwisie u dealera.
Witajcie wszyscy
Otrzymałem właśnie mojego grecale i niestety muszę go często uruchamiać, ponieważ co kilka dni gaśnie na noc. Dostaję również kontrolkę awarii baterii połączenia SOS na desce rozdzielczej. Czy ktoś jeszcze ma ten problem? Wszelkie wskazówki byłyby bardzo mile widziane!
Mamy ten sam problem z naszym Grecale.
Bateria była całkowicie rozładowana i dealer wymienił ją w zeszłym miesiącu na nową.
Zdarzyło się to ponownie wczoraj, a mój samochód jest teraz u dealera na przeglądzie.
Maserati powinno się zebrać, aby natychmiast rozwiązać ten problem i wezwać do naprawy wszystkie Grecale.

Myślę, że mam również problem z rozładowanym akumulatorem. Próbowałem ładować go wolnym ładowaniem przez noc i kiedy się obudziłem, otrzymałem błąd, który mówił 'zły akumulator' na mojej ładowarce i nic się nie dzieje, kiedy próbuję go uruchomić (brak elektroniki lub rozruchu). Próbowałem uruchomić go z moimi dwoma innymi samochodami i odmawia uruchomienia lub nawet obracania się. Kiedy podłączam go do akumulatora mojego drugiego samochodu, cała elektronika się włącza, ale nic się nie dzieje, kiedy naciskam przycisk start. Zgaduję, że będę musiał odholować go do serwisu... Jakieś pomysły, jak przełączyć pojazd na neutralny bieg? Nie ufam firmie holowniczej, że będzie wiedziała, jak to zrobić i wydaje się, że nie mogę tego zrobić, chyba że samochód jest uruchomiony... plus instrukcja obsługi nic o tym nie mówi.

3 miesiące temu dostaliśmy Grecale 2023. Miesiąc temu bateria była całkowicie rozładowana, dealer wymienił baterię, a dziś rano bateria znowu padła i samochód jest teraz u dealera na przeglądzie.

Mamy ten sam problem z naszym Grecale.
Bateria była całkowicie rozładowana, a dealer wymienił ją na nową w zeszłym miesiącu.
Znowu się to zdarzyło wczoraj, a mój samochód jest teraz u dealera na przeglądzie.
Maserati powinno się zebrać, aby natychmiast rozwiązać ten problem i wezwać do naprawy wszystkie Grecale.
Witamy na forum "LiaPark"

Niestety, dla Maserati nie jest to takie proste, ponieważ nie dzieje się to we wszystkich samochodach. Osobiście nie miałem żadnych problemów z akumulatorem i w przeszłości zostawiłem swój samochód na parkingu lotniska w Londynie na ponad 16 dni i wróciłem bez problemów, a samochód uruchomił się bez problemu. Jednym z problemów z rozładowaniem akumulatora jest nie przechowywanie kluczy, gdy nie są używane, w odległości co najmniej 16 metrów od samochodu, ale nie jestem pewien, czy to rzeczywiście może być Twój problem, ale mam nadzieję, że Twoja sytuacja zostanie rozwiązana jak najszybciej.

Myślę, że mam również straszny problem z rozładowanym akumulatorem. Próbowałem ładować go podtrzymująco przez noc i kiedy się obudziłem, otrzymałem błąd, który mówił "zły akumulator" na mojej ładowarce podtrzymującej i nic się nie dzieje, gdy próbuję go uruchomić (brak elektroniki lub rozruchu). Próbowałem uruchomić go za pomocą moich dwóch innych samochodów i odmawia uruchomienia lub nawet obrócenia się. Kiedy podłączam go do akumulatora mojego drugiego samochodu, cała elektronika się włącza, ale nic się nie dzieje, gdy naciskam przycisk start. Zgaduję, że będę musiał odholować go do serwisu... jakieś pomysły, jak przełączyć pojazd na neutralny? Nie ufam firmie holowniczej, że będzie wiedziała, jak to zrobić i wydaje mi się, że nie mogę tego zrobić, chyba że samochód jest uruchomiony... plus w instrukcji nic przydatnego na ten temat nie ma.
Przykro mi słyszeć, że masz problemy. Nie jestem pewien, czy próbujesz uruchomić bezpośrednio na akumulatorze, czy nie? Tylko jako wskazówka powiedziano mi, że należy uruchamiać samochód tylko z bezpośredniego połączenia pod maską/pokrywą silnika i że to bezpośrednie połączenie ożywia układ elektryczny, sam tego nie próbowałem, ale to właśnie powiedziano mi przez mojego dealera, gdybym miał kiedykolwiek problem.

Myślę, że mam również straszny problem z rozładowanym akumulatorem. Próbowałem ładować go podtrzymująco przez noc i kiedy się obudziłem, otrzymałem błąd mówiący 'zły akumulator' na mojej ładowarce podtrzymującej i nic się nie dzieje, gdy próbuję go uruchomić (brak elektroniki lub rozruchu). Próbowałem uruchomić go z moimi dwoma innymi samochodami i odmawia uruchomienia lub nawet obrócenia się. Kiedy podłączam go do akumulatora mojego drugiego samochodu, cała elektronika się włącza, ale nic się nie dzieje, gdy naciskam przycisk start. Zgaduję, że będę musiał odholować go do serwisu... jakieś pomysły, jak przełączyć pojazd na neutralny? Nie ufam firmie holowniczej, że będzie wiedziała, jak to zrobić i wydaje mi się, że nie mogę tego zrobić, chyba że samochód jest uruchomiony... plus instrukcja obsługi nic o tym nie mówi.
Wspomniałeś o podłączeniu do akumulatora swojego drugiego samochodu....czy miałeś na myśli za pomocą kabli rozruchowych? A może całkowicie wymieniłeś akumulatory? Jako alternatywę dla holowania pojazdu, rozważyłbym samodzielną wymianę na nowy akumulator (idealnie byłoby, gdyby dealer zapewnił wymianę w ramach gwarancji). Akumulator jest łatwo dostępny z tyłu pojazdu. Odłączyłem go na miesiąc podczas podróży i podłączyłem ponownie bez żadnych problemów. W instrukcji znajduje się krótki opis, jak zresetować samochód i MIA, co jest dość proste z tego, co pamiętam. Nie jest wymagane żadne specjalne "magiczne" programowanie za pomocą drogiego narzędzia.

41 - 60 of 135 Posts